ULTIMĂ ORĂ // VIDEO: Război nu va fi! Rusia își retrage trupele de la frontiera cu Ucraina

Districtele militare de Sud și Vest ale Federației Ruse au început returnarea trupelor militare la locurile lor de dislocare după efectuarea exercițiilor militare, transmite Telegraph.md, cu referire la RIA Novosti.

Despre aceasta a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igori Konașenkov.

Unitățile din Districtele militare din Sud și Vest, care au efectuat sarcinile deja au început îmbarcarea pe transporturile feroviare și automobile și astăzi vor începe mișcarea către garnizoanele lor militare. Unități aparte vor efectua marșuri pe cont propriu în componența coloanelor militare”, a declarat Konașenkov.

Amintim că, în luna ianuarie mai multe trupe militare au fost transportate către granița cu Ucraina ceea ce a stârnit o reacție imediată de alarmă din partea Occidentului, care prin vocile unor astfel de state ca SUA, Marea Britanie etc. pronostica începerea unui război între Rusia și Ucraina.

Recent, președintele SUA, Joe Biden a anunțat că Federația Rusă ar urma să atace Ucraina în data de 16 februare 2022.

De asemenea, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj în care a clasat situația de la frontierele ucrainene ca ”pericol de securitate”, îndemnând la ”solidaritate” și sperând că ”tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice”.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share