Sindicatele și Patronatele, îngrijorate de creșterea continuă a prețurilor și tarifelor

Sindicatele și Patronatele și-au exprimat îngrijorarea față de creșterea continuă a prețurilor și tarifelor. În cadrul ședinței comune a conducerii Confederației Naționale a Sindicatelor și a Confederației Naționale a Patronatelor, părțile au remarcat impactul negativ al acestor majorări asupra societății.

În opinia sindicaliștilor și a reprezentanților patronatelor, în funcție de evoluțiile în domeniul economic, Guvernul ar trebui să reexamineze cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real, care recent a fost stabilit la mărimea de 3500 de lei.

În cadrul discuțiilor a fost abordată și chestiunea cu privire la activitatea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective. Deși activitatea Comisei a fost relansată la finele anului trecut, întrunirile acesteia sunt în continuare sporadice.

În legătură cu aceasta, în timpul apropiat CNSM și CNPM vor veni cu o adresare comună către Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura convocarea și funcționarea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective cel puțin o dată în lună.

Total
0
Shares
Total
0
Share