Renato Usatîi va fi arestat imediat după sărbătorile de primăvară? Ce anunță rușii despre dosarul în care este implicat politicianul

Departamentul de anchetă al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse intenționează să anunțe în căutare internațională pe liderul “Partidului Nostru” Renato Usatîi, transmite Telegraph.md

Autoritățile ruse afirmă că primarul Bălțiului este figurant în cazul răsunător “Laundromat-ul”. În actele dosarului se specifică că sute de miliarde erau spălate din RJD-ul rus, iar participantul acestui canal de spălare de bani era Renato Usatîi.

Firmele sale aveau legătură cu Grupul de Companii 1520, proprietarii căruia erau prietenii lui Usatîi – Ușerovici și Markelov.

Pentru protecția acestui GC 1520, grupul plătea mită colonelului rus Dmitrii Zaharcenko, care deja a fost arestat cu câteva zeci de miliarde depozitate în apartamentul său.

Se specifică că Usatîi caută căi de retragere în România.

Amintim că Renato Usatîi a negat public implicarea sa și crede că dosarul în cauză este o ingerință politică.

Citește și: Andrei Năstase despre alegerile prezidențiale: „Maia Sandu nu va mai îndrăzni să-mi ceară să mă retrag din cursă”

Total
0
Shares
Total
0
Share