Radu Marian, șeful Delegației la Adunarea Parlamentară a GUAM, s-a întâlnit cu Secretarul general al Organizației, Altai Efendiev

Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (AP GUAM), a avut, astăzi, o întrevedere cu Altai Efendiev, Secretarul general al Organizației. La discuție au mai participat membrii delegației, deputații Maria Pancu și Oleg Canațui.

Discuțiile s-au axat pe obiectivele și prioritățile de activitate ale platformei GUAM în anul curent, în contextul în care, în anul 2022, Republica Moldova deține președinția Adunării Parlamentare GUAM.

În acest context, șeful delegației naționale la AP GUAM, Radu Marian, a punctat câteva domenii-cheie.

”Este necesar să ne focusăm pe identificarea unor soluții optime și eficiente pentru criza economică și cea energetică, pe consolidarea securității regionale”, a declarat Radu Marian.

GUAM a fost constituită la 10 octombrie 1997. În anul 2006, aceasta şi-a schimbat denumirea în Organizaţia Internaţională pentru Democraţie şi Cooperare Economică – GUAM. Adunarea Parlamentară GUAM întrunește forurile legislative din patru țări: Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share