Portalul TV8 este acuzat acuzat de bullying, după ce a atacat-o pe jurnalista Elena Lewicka-Pahomova

Președintele Asociației Jurnaliștilor ruși din Moldova, Iulia Semenova, cere ONG-urilor de media să se autosesizeze, după ce postul de televiziune TV8 a atacat-o pe jurnalista Elena Lewicka-Pahomova.

Într-o postare pe Facebook, Semenova a scris că ceea ce au făcut Nata Albot și Andrei Bolocan, în cadrul unei emisiuni la TV8, cade sub incidența a cel puțin două articole din Codul Contravențional, și unul Penal.

„M-am distrat că în context a fost pomenită deontologia. Chipurile, Pahomova a încălcat etica jurnalistică, atunci când a scris pe pagina sa de Facebook despre părul vopsit al Domnicăi Manole. Să înțeleg că atunci când Bolocan, public, a luat-o în râs pe Pahomova pentru că are probleme de vedere și poartă ochelari a fost deontologic”, scrie Semenova.

Jurnalista și-a arătat indignarea și pentru faptul că în cadrul emisiunii au fost făcute publice fotografiile, în care apar copiii Elenei Lewicka-Pahomova, care sunt minori. Iulia Semenova s-a adresat și către Natalia Morari, spunând că nu înțelege cum de aceasta a permis ca o astfel de emisiune să apară pe post.

Într-un final, Semenova a scris că dacă Elena Lewicka-Pahomova îi va ataca în judecată pe Albot și Bolocan, ea va veni să o susțină.

Și fostul deputat și actualul director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice IPIS, Inna Șupac, a scris pe pagina sa de Facebook că cei doi, Albot și Bolocan, au întrecut măsura, iar acest caz poate fi calificat drept bulling, adică insultarea sau umilirea unei persoane cu privire la statutul ei social.

Citește și: SONDAJ // Majoritatea moldovenilor nu doresc alegeri parlamentare anticipate

Total
0
Shares
Total
0
Share