Mai multe fragmente de dronă rusească au fost găsite în județul Tulcea din România

Forțe ale Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații au depistat, marți, fragmente de dronă rusească de tip Geran 2, la sud de localitatea Plauru, județul Tulcea, anunță MApN potrivit tvrinfo.ro

Fragmentele de dronă au căzut în urma atacurilor rușilor, din ultimele săptămâni, asupra Ucrainei.

“Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au continuat acțiunile de căutare a unor eventuale fragmente de dronă căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate, în ultimele săptămâni, de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina”, menționează MApN.

Specialiștii din MApN și SRI au cercetat, marți, o zonă aflată la sud de Plauru, unde a fost semnalată existența unor fragmente de dronă.

MApN precizează că aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru și nu au fost afectate elemente de infrastructură.

Din investigațiile executate la fața locului, s-a stabilit că fragmentele respective provin de la o dronă rusească de tip Geran 2. Acestea au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale.

“Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept international”, încheie MApN.

Total
0
Shares
Total
0
Share