În contextul reuniunii AP OSCE, Vladimir Bolea a participat la ședința Comitetului Permanent al Adunării Parlamentare a OSCE

Vladimir Bolea, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE), a participat, astăzi, la ședința Comitetului Permanent al AP OSCE. Ședința s-a desfășurat în marja celei de-a 21-a reuniuni de iarnă a AP OSCE, organizată în perioada 24-25 februarie 2022, în format mixt.

Membrii Comitetului Permanent au audiat rapoartele privind activitatea misiunilor AP OSCE de observare a alegerilor, inclusiv a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova din 11 iulie 2021.

De asemenea, au fost prezentate rapoartele președinților Comitetelor Ad-hoc și ale Reprezentanților speciali, dar și privind pregătirile pentru reuniunile următoare ale AP OSCE din 2022.

Un alt raport a vizat Inițiativa ”Chemarea la acțiune – Procesul Helsinki +50”, apel lansat de AP OSCE în cadrul celui de-al 27-lea Consiliu Ministerial al OSCE pentru a impulsiona activitatea Organizației și pentru a spori vizibilitatea politică a acesteia.

Amintim că, în perioada 24-25 februarie, membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova participă la Reuniunea de iarnă a AP OSCE, în regim online.

În cadrul reuniunii, în urma acțiunilor militare ruse în Ucraina, conducerea Adunării Parlamentare a OSCE a emis, la 24 februarie, o Declarație cu privire la acțiunile militare ale Federației Ruse în Ucraina prin care condamnă avansarea armatei ruse pe teritoriul Ucrainei. Totodată, în document AP OSCE solicită Federației Ruse să pună capăt activităților militare și să urmeze calea dialogului diplomatic. De asemenea, AP OSCE afirmă că va continua să sprijine toate eforturile de mediere necesare în această privință.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share