FOTO // Saci cu facturi, aduse la sediile PAS, în cadrul protestelor organizate de Partidul „ȘOR”, în 22 de localități

Saci cu facturi au fost aduse, astăzi, la sediile PAS, în cadrul protestelor organizate de Partidul „ȘOR”, în 22 de localități concomitent. Sute de oameni au ieșit în stradă ca să-și exprime nemulțumirea față de scumpirile fără precedent, din ultima vreme. Manifestanții au spus într-un glas că nu mai pot au cu ce să-și plătească facturile pentru întreținere și le cer celor din PAS să le achite, dacă nu au găsit o soluție pentru a evita scumpirile.

Protestele au fost organizate la Bălți, Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Râșcani, Șoldănești, Soroca, Strășeni și Ungheni.

Deputatul Marina Tauber, care a coordonat acțiunea de protest din Bălți, a menționat că actuala guvernare se preocupă exclusiv de propria bunăstare, iar din cauza incompetenței și iresponsabilității de care dă dovadă, viața oamenilor devine din ce în ce mai grea.

„Cei care astăzi majorează tarifele, ANRE și alte instituții de stat, aflate sub controlul personal al Maiei Sandu și al bandiților din jurul ei, primesc salarii din ce în ce mai mari. Cu cât mai mult cresc tarifele, cu atât mai mult cresc veniturile lor. Ei primesc milioane, în timp ce oamenii obișnuiți numără bănuții. Noi trebuie să spunem un „NU!” ferm acestui dezmăț, noi trebuie să luptăm și să dăm jos această guvernare. Noi înțelegem că, dacă acest dezmăț va continua, oamenii vor începe să îndure foame. Nu putem admite așa ceva!”, a declarat Marina Tauber, în fața mulțimii din Bălți.

„Eu lucrez la grădiniță și dacă, până acum, copiii erau hrăniți cu mâncare normală, astăzi aceea este apă, nu mâncare. Fără carne și fără acele produse care ar trebui să le primească micuții”, a declarat o femeie.

„Au promis una, dar fac cu totul altceva. Ne-au îngenuncheat pe toți. 5000 de lei pentru gaz înseamnă pentru noi, pensionarii, să alegem una din două, fie să murit de foame, fie să murim de frig, a menționat o pensionară din Bălți.

Locuitorii orașului Orhei i-au cerut demisia guvernării, pe care o acuză de incompetență.

„Am adus un sac cu facturi exagerate, unde sunt incluse prețuri de trei ori mai mari pentru gaze, dar și pentru alte servicii, pentru a fi plătite de guvernare. Fiecare al treilea cetățean vrea să plece definitiv din țară și să nu mai revină. Rata mortalității este mai mare decât natalitatea. În trei-patru ani, riscăm să nu mai existăm ca popor. În curând, în țara noastră vor rămâne doar miniștrii, deputații din majoritatea parlamentară și președinta. Toți oamenii care au ridicat în această țară au fost aduși la sapă de lemn. Cât timp putem să mai răbdăm asta? Ajunge!”, a declarat Radu Bușilă, primarul comunei Piatra din raionul Orhei.

„În țara noastră are loc o anomalie în ceea ce privește prețurile. Vinovați de această situație sunt nimeni alții decât cei din PAS, în frunte cu Maia Sandu. Ei nu au nicio jenă să majoreze prețurile, nu au nicio jenă să-și majoreze salariile, să-și angajeze neamurile în funcții. De ce pentru incompetența lor trebuie să suferim noi?! Demisia!”, a afirmat consilierul raional și municipal, Anatolie Neamțev.

Acțiunea a avut loc după ce liderul formațiunii, Ilan Șor, a criticat dur guvernarea pentru scumpirile fără precedent din ultima perioadă și în contextul în care s-a anunțat că prețul energiei electrice se va majora. Potrivit lui, în această situație, oamenii nu au altă soluție decât să dea facturile celor din PAS, ca să le achite ei.

În ultimele două săptămâni, Partidul „ȘOR” a organizat mai multe flash-mob-uri în capitală, dar și în mai multe localități din țară. Oamenii au manifestat în fața întreprinderii de panificație „Franzeluța”, în fața sediului MoldovaGaz, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, și vila prezidențială de la Condrița. De asemenea, puterea PAS și președintele Maia Sandu a fost huiduiți în toată țara. Sute de oameni au protestat concomitent în zece orașe din țară, în semn de protest față de scumpirile fără precedent din ultima perioadă pentru energie și produsele alimentare.

Total
0
Shares
Total
0
Share