DOC // Mitropolia Moldovei sancționează cinci preoți din Eparhia Chișinăului. Acestora li se interzice oficierea celor sfinte

Cinci preoți din Eparhia Chișinăului au fost opriți de a oficia cele sfinte. Anunțul a fost făcut de Mitropolia Moldovei, într-un comunicat de presă publicat pe pagina oficială a instituției.

Mitropolia Moldovei a anunțat sancționarea a cinci preoți din Eparhia Chișinăului și interdicția pentru aceștia de a oficia cele sfinte, după ce aceștia au părăsit samavolnic și fără temei canonic eparhia.

Potrivit comunicatului de presă al Mitropoliei Moldovei, preoții au demonstrat nesupunere față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare și au încălcat jurământul depus la hirotonie.

Decizia, care intră în vigoare începând cu data de 14 noiembrie 2023, privează acești preoți de funcția de paroh și îi oprește de la oficierea slujbelor religioase.

Se așteaptă ca Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova să adopte o decizie definitivă cu privire la acțiunile anticanonice întreprinse de acești clerici.

„Având în vedere părăsirea samavolnică și lipsită de temei canonic a Eparhiei Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ținând cont de nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare, dar și pentru încălcarea jurământului depus la hirotonie, sunt eliberați din funcția de paroh și opriți de a oficia cele sfinte, începând cu data de 14 noiembrie 2023:

  • Prot. mitr. Vetcisalv Cazacu, paroh al bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strășeni;
  • Prot. mitr. Andrei Oistric, paroh al bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil ” din s. Malcoci, r. Ialoveni;
  • Prot. mitr. Petru Eșanu, cleric al bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strășeni;
  • Prot. Stanislav Atamanenco, paroh al bisericii „Înălțarea Domnului” din orașul Rezina;
  • Preot Ioan Buciucianu, paroh al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Făgureni, r. Strășeni”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share