Dionis Cenușă: Din recenta declarație a Maiei Sandu ar reieși că partidul acesteia nu planifică răsturnarea guvernului Chicu

„Din recenta postare a Maiei Sandu ar reieși că partidul acesteia nu planifică răsturnarea Guvernului lui Chicu. Nu în decursul viitoarelor 5 luni”. Despre aceasta scrie Dionis Cenușa, informează TRIBUNA.

Politologul menționează, în context: „Deci până la alegerile prezidențiale, opoziția va aștepta și va colecta probe împotriva lui Igor Dodon, dacă Comisia parlamentară sugerată de Platforma DA, este creată în cele din urmă”.

„Este fără răspuns întrebarea legată de votarea legilor fără de care cea de-a treia tranșă este imposibilă. Aceleași condiții pot deveni obstacol și pentru alte transferuri din UE, dacă acesta nu renunță la condiționalitate”, a menționat expertul, într-o postare pe Facebook, adăugând: „în realitate, PAS și Platforma DA nu au pârghii pentru a exercita presiuni eficiente asupra majorității (încă) parlamentare, pentru a îndeplini condițiile pentru finanțarea europeană”.

De menționat că, Maia Sandu a declarat, la 26 mai curent, pe Facebook: „…Timp de trei ani, Dodon a numit în funcții de judecător oamenii lui Plahotniuc, în ultimele 5 luni de mandat o să-și numească oamenii proprii. Iar CSM nu-și va mai putea da acordul pentru urmărirea penală a judecătorilor corupți. Aici se pune punctul final pe renumita „reformă a justiției” a guvernării actuale. Peste 5 luni, însă, noi o să reluăm adevărata reformă a justiției, o să curățăm sistemul și de judecătorii lui Plahotniuc, și de cei ai lui Dodon”.

Citește și: Igor Dodon anunță că va invita la discuții PSRM, PDM și ACUM, dacă CC va stabili că prezidențialele și parlamentarele pot fi într-o zi

Total
0
Shares
Total
0
Share