Detalii noi în cazul polițistului bătut la Durlești. Victima – ofițer INI, iar agresorul – vameș la Giurgiulești

Au apărut noi detalii despre cazul omului legii care a fost snopit în bătaie sâmbăta trecută pe teritoriul unui complex de foișoare din orășelul Durlești. Sursele noastre susțin că victima este inspector principal al Direcției Combaterea Criminalității Organizate a Inspectoratului Național pentru Investigații, iar agresorul s-a dovedit a fi un angajat al Serviciului Vamal, mai exact un vameș de la postul vamal Giurgiulești.

Sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că, sâmbăta trecută, vameșul în vârstă de 33 de ani, se afla la o petrecere pe teritoriul complexului de foișoare din orășelul Durlești, când între el și prietenii săi de pahar a izbucnit un conflict.

Angajatul INI, în vârstă de 38 de ani, care se afla în proximitatea locului, cu un alt grup, a intervenit pentru a calma spiritele, însă vameșul și prietenii săi, fiind în stare de ebrietate, l-au bătut cu bestialitate cu pumnii și picioarele.

Conform acelorași surse, toate scenele violente s-au petrecut sub ochii unor copii care erau prezenți la fața locului.

Ulterior, a intervenit un echipaj BPRO, ambulanța, dar și grupul operativ din cadrul IP Buiucani. Angajatul INI a fost preluat de medici și dus la un spital din capitală, fiind deja în stare gravă. Acolo, specialiștii l-au diagnosticat cu o contuzie a globului ocular de gradul III, plagă sclerală penetrantă, dar și cu expulsia tunicilor interne.

În prezent, acesta a fost transportat în Germania pentru a fi supus mai multor intervenții chirurgicale.

Totodată, vameșul bătăuș a fost atunci încătușat de oamenii legii și reținut pentru 72 de ore, iar astăzi instanța urmează să se expună cu privire la aplicarea măsurii de arest preventiv.

Despre acest incident au aflat și factorii de decizie din cadrul Serviciului Vamal. Aceștia au dispus inițierea unei anchete de serviciu pe numele vameșului.

Aici este de menționat că victima – inspector principal al Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI – are în palmaresul său deconspirate mai multe scheme de șantaj, dar și documentate o serie de grupări interlope care au legături cu Grigore Karamalac, „alias Bulgaru”, dar și gruparea „Borman”, specializată în traficul internațional de substanțe narcotice.

Citește și: Mesajul lui Sergiu Railean cu ocazia Zilei Mondiale a Acreditării

Total
0
Shares
Total
0
Share