Declarațiile lui Renato Usatîi potrivit cărora piața din Bălți va fi redeschisă, sunt nefondate și n-au nici un suport juridic

Ministerul Afacerilor Interne anunță că piețele comerciale din or. Chișinău și Bălți rămân închise până la 31 ai 2020, transmite Telegraph.md

Potrivit hotărârii nr. 11 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, din data de 15 mai, a fost luată decizia de sistare a activității piețelor comerciale din or. Chișinău și Bălți, pînă la 31 mai 2020.

Pentru a evita răspândirea virusului de tip nou și în vederea prevenirii unor focare de infecție, ca urmare a analizelor elaborate pe marginea situației epidemiologice și a numărului de cazuri înregistrate, Comisia de profil națională a decis să mențină aceste piețe sistate, pentru sănătatea și viața cetățenilor.

“Cu părere de rău, unii politicieni care dețin și funcții publice, ignoră aceste prevederi legale și îndeamnă oamenii să nu respecte măsurile stabilite de Comisie, neavând la bază un temei legal, sau o decizie oficială.
Acestea sunt doar apeluri populiste care duc în eroare societatea.

Astfel, vă comunicăm despre faptul că declarațiile făcute astăzi, de primarul de Bălți în sursele mass-media, care spune despre decizia de redeschidere a pieților din or. Bălți, nu au la bază nici un suport juridic care să permită reluarea activității piețelor, iar acesta nu face altceva decât să pună viața oamenilor în pericol.

Încălcările restricțiilor stabilite sunt documentate, iar cei care admit astfel de acțiuni sunt pasibili de pedeapsă.

Mizăm totuși pe responsabilitatea fiecărui cetățean și recomandăm să respectați aceste reguli de prevenire a virusului, până în momentul în care autoritățile vor anunța oficial despre permisiunile de reluare a activităților.

Angajații MAI vor monitoriza acțiunile în zona piețelor din or. Bălți, pentru a informa oamenii despre riscurile la care se supun și pentru a preveni unele incidente.” se mai specifică în comunicatul ministerului.

Citește și: Ce proiecte au fost prezentate în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului

Total
0
Shares
Total
0
Share