Cazul ATTICO // Opt persoane au fost amendate pentru că nu aveau certificate COVID-19

8 persoane din 135 identificate, care se aflau în incinta localului Attico din capitală, în noaptea de 29-30 ianuarie, au fost amendate pentru că nu dețineau certificate COVID-19. Poliția anunță că în privința administratorului localului a fost pornit dosar penal și riscă să ajungă după gratii. Potrivit oamenilor legii, în localul buclucaș nu se aflau procurori, judecători sau reprezentanți ai instituțiilor statului, informează Realitatea.md

Poliția municipiului Chișinău anunță că a aplicat amenzi pentru clienții și patronii localului Attico din capitală, care a admis abateri grave de la deciziile CNESP privind prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

„Cu referire la localul Atico, din lista celor 135 de persoane identificate, în cazul mai multor persoane s-au constat încălcări ale măsurilor de sănătate publică, fiind pornite proceduri contravenționale. Au fost identificate și documentate 8 persoane care s-au ales cu amenzi. În privința persoanelor juridice ale acestui local au fost pornite 2 proceduri contravenționale. În cazul agentului economic a fost pornit dosar penal cu privațiune de libertate, care se examinează de organul de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Ciocana”, a spus șeful-adjunct interimar, Direcția de poliție a municipiului Chișinău, Marin Garaz.

Oamenii legii dau asigurări, că în local nu au fost identificați reprezentanți ai instituțiilor statului.

„Din persoanele care, la moment, au fost identificate, procurori, judecători sau alte organe, instituții ale statului n-au fost stabilite”, a mai spus Marin Garaz.

De asemenea, potrivit oamenilor legii, săptămâna trecută în municipiul Chișinău au fost antrenați 163 angajați pentru a verifica respectarea normelor sanitar-epidemiologice, 273 unități comerciale au fost verificate și au fost întocmite 38 de procese contravenționale.

„Au fost documentate 6 instituții de agrement care au încălcat normele legale. Au activat după ora 22.00. Activitatea lor la momentul depistării încălcărilor, a fost sistată. În privința agenților economici a fost inițiată procedura, persoanele date fiind sancționate. Reamintim că în această perioadă este interzisă desfășurarea activităților agenților economici în intervalul 22.00-07.00”, a spus Marin Garaz.

Potrivit legii, amenda pentru nerespectarea normelor sanitar-epidemiologice este de la 2 mii la 5 mii de lei pentru persoane fizice și de la 10 mii la 35 de mii pentru persoanele juridice.

Total
0
Shares
Total
0
Share