CEC a respins sesizarea cu privire la o donație făcută de Maia Sandu

Comisia Electorală Centrală a respins sesizarea lui Renato Usatîi cu privire la modalitatea donației făcute de Maia Sandu pentru biserica din satul Nișcani, raionul Călărași.

În sesizare autorul cerea examinarea contului bancar și cine este beneficiarul transferului, iar dacă a fot donată în numerar cine a primit banii. De asemenea, s-a cerut verificarea perioadei în care s-a făcut donația – până la începerea perioadei electorale, în perioada preelectorală sau în timpul acesteia.

Totodată, Renato Usatîi a cerut CEC să se pronunțe dacă a avut loc faptul utilizării resursei administrative de către Primăria Nișcani, dar și de către Agenția Informațională de Stat „Moldpres” care a distribuit știrea despre donație. În cazul constatării faptelor de încălcare autorul cerea sancționarea conform legislației în vigoare.

CEC a respins sesizarea în lipsa autorului, Renato Usatîi, deși reprezentatul legal al acestuia a cerut amânarea deoarece înștiințarea despre ședință a venit cu doar 2 ore înainte de a avea loc.

Pe 13 septembrie, Primăria satului Nișcani a anunțat că „Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va dona premiul ”Robert Blum 2024”, în valoare de 25000 de euro, Bisericii ”Sf. Cuvioasa Parascheva” din localitate. Decizia a fost luată în urma demersului Consiliului parohial, care a solicitat sprijin pentru reparația acestui monument istoric”.

Știrea a fost preluată de mai multe instituții mass-media, inclusiv de „Moldpres”, agenția de știri, subordonată Guvernului.

Total
0
Shares
Total
0
Share