Ucrainenii au împins forţele ruseşti înapoi la est de Kiev, afirmă un oficial american

Forţele ucrainene au împins forţele ruseşti înapoi pe linia frontului la est de Kiev, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, potrivit CNN, citat de News.ro

Forţele ruseşti se află la aproximativ 55 de kilometri de centrul oraşului Kiev spre est, o creştere cu 25-35 de kilometri faţă de aceeaşi locaţie de ieri, a precizat oficialul.

La nord-vest de centrul oraşului Kiev, forţele ruseşti “sapă şi stabilesc poziţii defensive”, dar nu s-au apropiat mai mult de centrul oraşului Kiev de-a lungul acestei linii, a adăugat oficialul.

Trupele rămân la o distanţă de 15-20 de kilometri de centrul oraşului Kiev, la nord-vest.

În acelaşi timp, oficialul a declarat că forţele ruseşti devin mai active în partea de est a Ucrainei, în zona Donbas, afirmând că au “aplicat mult mai multă energie” în regiunile Luhansk şi Doneţk, cele două zone pe care Kremlinul le-a declarat republici independente înainte de invazia de luna trecută.

“Începem să îi vedem cum se cam înghesuie în jurul Kievului, dar încearcă într-adevăr să treacă mai mult în ofensivă decât până acum, aplică mai multă energie în acea parte estică”, a declarat oficialul.

“Aşa că este o mică schimbare faţă de ceea ce am vorbit înainte”, a adăugat acesta.

Total
0
Shares
Total
0
Share