VIDEO // I-a cerut bani unei femei pentru a nu-i divulga activitatea ilegală. Un bărbat a fost reținut, pentru un șantaj de circa 200 000 mii lei

Polițiștii Direcției Investigații „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații au reținut un bărbat de 39 de ani, originar din Bălți, pentru comiterea acțiunilor de șantaj amenințând cu violența o femeie, dar și pe rudele și apropiații acesteia.

Bărbatul a ajuns în vizorul Poliției după ce victima a sesizat ofițerii de investigație, comunicând că din luna februarie este șantajată. Femeia desfășura activitate de perfectare a actelor când individul a început să o șantajeze că va anunța poliția despre activitatea ei pretins ilegală dacă nu îl va plăti. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, s-a stabilit că victima „plătise”, în 2 tranșe, suma de 20 000 lei, 5 000 euro și 10 000 ruble.

La 19 martie 2022, cu suportul Batalionului cu destinație specială „Scorpion”, bărbatul a fost reținut în flagrant când femeia urma să achite a treia tranșă în sumă de 5000 lei. Totodată au fost reținuți și complicii acestuia.

În cadrul documentării, s-a stabilit că acesta a fost anterior judecat pentru comiterea mai multor infracțiuni și face parte din lumea interlopă fiind o persoană de încredere a unei organizații criminale. De asemenea, au fost efectuate percheziții în automobilul lui, dar și la domiciliile altor figuranți.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 92.500 lei până la 117 500 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share