Managementul defectuos în sectorul de sănătate al actualei guvernări a generat un eșec în procesul de gestionare a crizei pandemice, spune Vladimir Odnostalco

Managementul defectuos în sectorul de sănătate al actualei guvernări a generat un eșec în procesul de gestionare a crizei pandemice. Deputatul PSM, Vladimir Odnostalco, a declarat că de când PAS a preluat puterea, în Moldova au fost înregistrate doar antirecorduri, peste 6 mii de infectări pe zi și peste 60 de decese doar în 24 de ore.

De asemenea, în această perioadă numărul persoanelor imunizate s-a micșorat de două ori.

Astfel, dacă până în august 2021 au fost vaccinate peste 170 de mii de persoane, din august și până în prezent – doar 90 de mii.

Aceasta vorbește despre nivelul scăzut al cetățenilor în actuala guvernare”, a declarat deputatul socialist.

Totodată, Odnostalco a indicat că din cauza managementului prost sute de mii de doze de vaccinuri sunt aruncate. Astfel, doar potrivit ultimelor informații oferite de ANSP, 96 de mii de doze moderna, care fac parte dintr-un lot de ajutor umanitar donat de Franța în decembrie, vor fi aruncate.

Este un ser care a fost donat din inimă de poporul francez cu gândul că acesta ne va ajuta. Dar cetățenii Franței nu știau că în Moldova sunt oameni care vor compromite acest lot”, a spus deputatul.

Odnostalco a declarat că aceasta se întâmplă în situația în care, în decembrie, Guvernul PAS a luat un împrumut de 24 de milioane de euro pentru a procura vaccin anti-COVID-19.

Au cumpărat o parte de vaccinuri. Dar care va fi soarta lor? La fel vor fi aruncate? De ce cetățenii trebuie să plătească pentru greșelile actualei guvernări?”, s-a întrebat deputatul.

În total, ANSP a anunțat că din cele 3 milioane de doze de vaccinuri primite de ţara noastră, patru la sută au fost nimicite.

Total
0
Shares
Total
0
Share