VIDEO // Ilan Shor cere autorităților să prezinte rapoarte detaliate despre destinația banilor pentru refugiații ucraineni

Ilan Shor a venit cu un mesaj video pe pagina sa de Facebook în care cere Guvernului să prezinte un raport după declarațiile făcute de Ministrul de Externe că s-ar cheltui peste 1 milion de dolari pe zi pentru a adăposti și îngriji refugiații ucraineni în țara noastră, informează Sinteza.org

Deși liderul partidului Șor susține că se depune tot efortul pentru a ajuta refugiații, lumea și-ar dori să cunoască pe ce se cheltuie banii și dacă nu cumva cineva se îmbogățește pe durerea ucrainenilor.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a declarat, pentru presa străină, că Moldova cheltuie 1,1 milioane de dolari pe zi, pentru a adăposti și îngriji refugiații ucraineni în țara noastră. Dintre acești bani, o treime sunt acoperiți din bugetul nostru. Mai exact, Republica Moldova scoate din buget câte aproape 370 de mii dolari sau în jur de 7 milioane de lei pe zi.

Să fie clar, Partidul „ȘOR”, eu personal, nu avem niciun dubiu că refugiații ucraineni trebuie ajutați și zilnic depunem eforturi în acest sens.

Tot ce vrem să știm e pe ce se duc banii despre care a vorbit ministrul Popescu și dacă nu cumva cineva se îmbogățește pe durerea sărmanilor ucraineni, care au ajuns în Moldova”, a declarat Ilan Shor într-o intervenție live.

Mai mult, acesta a solicitat și Procuraturii să investigheze modul în care sunt cheltuite aceste resurse financiare.

Cerem Guvernului transparență și să prezinte rapoarte detaliate despre destinația acestor bani. De asemenea, solicităm Procuraturii să investigheze modul în care sunt cheltuite aceste resurse. Totodată, cerem ca banii publici să fie cheltuiți rezonabil, să nu fie admise delapidări și deturnări de fonduri. Moldovenii și așa o duc din ce în ce mai greu, criza se adâncește tot mai mult, iar dacă această criză a refugiaților va continua în acest ritm, țara va fi pusă pe brânci”, a conchis liderul Partidului ȘOR.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share