Banca Mondială a aprobat un program de asistenţă imediată pentru Ucraina de 489 milioane de dolari

Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale a aprobat un program suplimentar de asistenţă imediată pentru Ucraina. Programul este denumit „Finanţarea redresării după o urgenţă economică în Ucraina” sau „Eliberaţi Ucraina”, cu o plată imediată de 489 de milioane de dolari, informează Bani.md

Amintim că, pe 1 martie, Banca Mondială a anunţat că pregăteşte un ajutor de urgenţă de trei miliarde de dolari pentru Ucraina, din care cel puţin 350 de milioane urmau să fie eliberate imediat.

Ieri, 7 martie, consiliul de administraţie al Băncii Mondiale a decis să aloce o sumă mai mare. „Aranjamentul aprobat constă într-un împrumut suplimentar de 350 de milioane de dolari şi garanţii de 139 de milioane de dolari”, a detaliat Banca Mondială într-un comunicat de presă.

Suplimentar, au fost aprobate granturi de 134 de milioane de dolari şi o finanţare paralelă de 100 de milioane de dolari.

Astfel, în total, au fost mobilizaţi 723 de milioane de dolari.

Banca Mondială a informat despre crearea unui „fond fiduciar multi-donator (MDTF) pentru a facilita canalizarea granturilor donatorilor către Ucraina, cu contribuţii din partea Marii Britanii, Danemarcei, Letoniei, Lituaniei şi Islandei în valoare de 134 de milioane de dolari până în prezent”. Instituţia a făcut apel la membrii săi pentru alte granturi care să alimenteze acest fond.

Total
0
Shares
Total
0
Share