Zona din fața ambasadei SUA la Moscova va purtea numele „Piața Republica Populară Donețk”

Zona din fața ambasadei Statelor Unite ale Americii în Rusia va purta numele de „Piața Republica Populară Donețk”. Decizia a fost luată în urma unui sondaj public prin care moscoviții au ales cum vor să se fie numită piața.

Conform datelor prezentate după realizarea sondajului, 278 684 de locuitori ai Moscovei s-au implicat în procesul de vot, iar pentru varianta câștigătoare ar fi votat 44,69 % din total, relatează Radio Svoboda. Printre celelalte variante propuse spre vot de autoritățile ruse se numără „Piața apărătorilor din Donbass” (pentru care și-ar fi dat votul 31,54% dintre moscoviți), „Piața Eroului Rusiei, Joga Vladimir Artemovici” (variantă preferată de aproximativ 8% dintre votanți). Alte 15% din participanți au votat pentru ca specialiștii și persoanele avizate să ia această decizie.

Reprezentanții conducerii Primăriei de la Moscova au anunțat că au ales deja încă o stradă și încă o zonă care urmează să poarte numele „Republicii Populare Lugansk”.

Anterior, portalul Mediazona raporta că moscoviții din sectorul bugetar sunt obligați să participe la sondaj și să selecteze varianta care prevedea redenumirea teritoriului din fața sediului ambasadei SUA în „Piața Republicii Populare Donețk”.

Inițiativa a venit inițial din partea Dumei Orășenești de la Moscova, care propunea la început redenumirea teritoriului în „Piața Apărătorilor din Donbass”. Tot atunci, ambasada Statelor Unite a reacționat la această propunere, printr-o postare pe Twitter, prin care spunea că este mirată de inițiativă, însă nu are nimic împotrivă. Ironizând, ambasada a spus că „probabil autoritățile ruse se referă la militarii ucraineni care au apărat Donbassul de agresiunea rusească”. Nu se cunoaște însă dacă ironia diplomaților americani ar fi motivat autoritățile locale să introducă în sondaj și varianta „Piața Republica Populară Donețk”.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share