Ziaristul rus Dmitri Muratov scoate la licitaţie Premiul Nobel pentru Pace pentru copiii ucraineni

Jurnalistul rus Dmitri Muratov, editorul Novaia Gazeta, publicație rusă independentă, nevoită să-și suspende activitatea până la sfârşitul războiului, scoate la licitație medalia sa de la Premiul Nobel pentru Pace în cursul zilei de astăzi, 20 iunie. Încasările vor fi direcționate direct către UNICEF în eforturile sale de a ajuta copiii strămutați de războiul din Ucraina, informează The Guardian, potrivit Libertatea.

Medalia lui Dmitri Muratov va fi vândută de Heritage Auctions la 20 iunie, Ziua Mondială a Refugiaților, cu sprijinul comitetului de premiere.

Jurnalistul rus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2021, a contribuit la fondarea ziarului rusesc independent Novaia Gazeta și a condus publicaţia până când aceasta a fost nevoită să-și suspende activitatea până la sfârşitul războiului.

Muratov a împărțit Premiul Nobel pentru Pace anul trecut cu jurnalista Maria Ressa din Filipine și a anunţat că scoate la licitație premiul său, iar premiul în bani de 500.000 de dolari vrea să-l folosească în scopuri caritabile.

Cei doi jurnaliști au fost premiați pentru lupta lor pentru păstrarea libertății de exprimare în țările lor respective, în ciuda atacurilor de hărțuire, a guvernelor lor și chiar a amenințărilor cu moartea.

Total
0
Shares
Total
0
Share