Volodimir Zelenski cere din nou permisiunea aliaților pentru folosirea armelor cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei

Președintele Volodimir Zelenski a reluat apelul către aliații Ucrainei pentru a permite utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte adânc în interiorul Rusiei, scrie Agerpres.ro

„Ucraina este împiedicată să oprească avansul armatei ruse pe front de o singură decizie pe care o așteptăm de la partenerii noștri: decizia privind capacitățile cu rază lungă,” a declarat Zelenski într-un discurs ambasadorilor ucraineni pe 19 august.

Statele Unite și alți aliați ai Ucrainei au impus restricții asupra utilizării acestor arme din cauza preocupărilor legate de escaladarea războiului.

Zelenski le-a mai spus diplomaților că forțele ucrainene au preluat controlul asupra a 92 de localități din regiunea Kursk din Rusia și controlează acum peste 1.250 de kilometri pătrați de teritoriu inamic, în aproape două săptămâni de la începutul incursiunii surpriză peste graniță.

„Soldații ucraineni continuă operațiunea defensivă în anumite zone ale regiunii Kursk din Federația Rusă”, a spus Zelenski. „Continuăm să ne consolidăm pozițiile, să stabilizăm anumite zone și să completem fondul de schimb”, a adăugat el, referindu-se aparent la prizonierii de război ruși capturați de Ucraina.

Operațiunea este „cea mai mare investiție a noastră în procesul de eliberare a ucrainenilor din captivitatea rusă. Acesta este unul dintre obiectivele noastre”, a subliniat el.

Zelenski a afirmat anterior pe Telegram că forțele ucrainene îndeplinesc obiectivele în timp ce avansează în regiunea Kursk, iar Moscova a recunoscut că Ucraina a avariat o treilea pod peste râul Seym, esențial pentru mișcările trupelor ruse în zonă.

Total
0
Shares
Total
0
Share