Volodimir Zelenski anunță că Kievul a testat prima rachetă balistică produsă în Ucraina

Ucraina a testat prima rachetă balistică produsă în țară. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 27 august, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit liderului de la Kiev, Ucraina ar avea capacitatea de a produce 1,5-2 milioane de drone în acest an, dar nu are finanțarea necesară, relatează Reuters.

Zelenski a mai spus că războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă prin dialog, dar că Kievul trebuie să se afle într-o poziție puternică la un summit pe care speră să îl convoace în acest an pentru a-și avansa viziunea asupra păcii.

Cu aceasta ocazie, Zelenski a confirmat că incursiunea militară în regiunea Kursk a Rusiei este parte din acest plan, care mai include mulți pași pe frontul diplomatic și economic.

La conferința de presă de la Kiev, Zelenski a precizat că-i va prezenta planul președintelui american Joe Biden, dar va discuta și cu candidații democrat și republican la prezidențiale din acest an, vicepreședinta Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump.

Total
0
Shares
Total
0
Share