Volodimir Zelenski afirmă că ”nu se teme” de potențiala președinție a lui Trump

Ucraina este pregătită să coopereze cu Partidul Republican dacă Donald Trump va fi ales președinte al SUA, a declarat președintele Volodimir Zelenski în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Kiev pe 15 iulie.

În campania electorală, candidatul la președinție al Partidului Republican a declarat în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului din Rusia în 24 de ore dacă va fi ales președinte, fără a preciza pașii pentru încheierea unui acord de pace între Kiev și Moscova.

La începutul lunii iulie, Zelenski a declarat că este „potențial pregătit” să se întâlnească cu Trump și l-a îndemnat să își dezvăluie planul pentru a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei, astfel încât Kievul să poată fi pregătit pentru orice riscuri pe care un astfel de plan le-ar putea implica.

Ucraina are sprijin bipartizan și va dezvolta relații cu Washingtonul indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale, a declarat Zelenski jurnaliștilor.

„În ceea ce privește planul candidatului la președinția SUA Donald Trump privind încetarea războiului, lucrurile generale sunt clare pentru mine. Dacă Donald Trump devine președinte, vom lucra. Nu mă tem de acest lucru”, a mai spus Zelenski.

Remarcile sale vin la câteva zile după summitul NATO de trei zile de la Washington, unde aliații au afirmat calea „ireversibilă” a Ucrainei către aderare, precum și finanțarea de 43 de miliarde de dolari pentru anul viitor.

Potrivit lui Zelenski, sprijinul convenit nu va fi reconsiderat, indiferent cine este președintele Statelor Unite.

Fostul președinte al SUA a criticat mult timp ajutorul acordat de SUA Ucrainei și, în calitate de candidat republican prezumtiv la alegerile din 2024 din SUA, influența sa asupra partidului a contribuit la blocajul de luni de zile din Congres cu privire la ajutorul acordat de SUA Ucrainei.

Total
0
Shares
Total
0
Share