Vladislav Darvai, retras din funcția de reprezentant comercial al Rusiei în Moldova, după expirarea contractului

Vladislav Darvai, reprezentantul comercial al Federației Ruse în Republica Moldova, a fost demis printr-o decizie semnată de premierul rus, Mihail Mișustin. Potrivit informațiilor publicate de IPN, demiterea sa a avut loc ca urmare a expirării contractului de serviciu.

Darvai a ocupat poziția de reprezentant adjunct comercial al Rusiei în Moldova din 2014, iar din 2019 a fost promovat la funcția de reprezentant comercial principal.

Numele său a apărut anterior într-o investigație realizată de Radio Europa Liberă, care a evidențiat faptul că cel puțin doi dintre cei zece diplomați ruși rămași la ambasada Rusiei din Chișinău, după expulzările de anul trecut, ar avea legături cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.

Originar din Tiraspol și provenind dintr-o familie militară, Darvai a absolvit prestigiosul Institut de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO). Înainte de a intra în serviciul diplomatic, a activat în companii mari precum „Uralsib” și „Lukoil” și a fost implicat în fundația „Renaștere”, considerată apropiată Kremlinului și administrației președintelui Vladimir Putin.

Total
0
Shares
Total
0
Share