VIDEO // Victoria Furtună face referire la declarația cancelarului Olaf Scholz despre pacea în Ucraina și cere guvernării PAS să își revizuiască poziția

Victoria Furtună, candidat desemnat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a adus în atenție declarația cancelarului german, Olaf Scholz, care a subliniat nevoia de intensificare a eforturilor diplomatice pentru a pune capăt conflictului din Ucraina. Scholz a menționat că „a sosit momentul intensificării eforturilor diplomatice care să conducă la pace în Ucraina”, iar în discuțiile recente cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cei doi au fost de acord asupra necesității organizării unei noi conferințe de pace, care să includă și Rusia, după ce conferința din iunie din Elveția s-a desfășurat fără participarea Moscovei.

Victoria Furtună a reacționat la această schimbare de retorică, amintind că guvernarea PAS a acuzat de multe ori inițiativele de pace de la Chișinău. „Și acum vreau să văd cum va comenta această declarație guvernarea PAS, care îi numea pe toți cei de la Chișinău care veneau cu o poziție de pace și de inițiere a negocierilor între ambele părți, agenți ai Kremlinului. Este și cancelarul german unul dintre ei?”, a întrebat retoric Furtună.

Ea a subliniat că declarația oficialului german „este încă o dovadă că viitoarea pace se va naște doar la masa negocierilor și că o cale a confruntării nu are sorți de izbândă”. Furtună a acuzat guvernarea PAS că, în loc să promoveze pacea, preferă să divizeze societatea și să alimenteze conflictele: „La fel ca guvernarea PAS, care preferă doar să divizeze societatea și să alimenteze conflictele, fie între țări pe plan internațional, fie între etnii, culte religioase și diferite grupuri sociale, pe plan național”.

Candidatul a încheiat afirmând că „războiul și războinicii nu au niciun viitor”, iar viitorul Republicii Moldova va aparține celor care caută să dezvolte relații benefice pentru stat și popor, indiferent dacă acestea sunt cu estul sau cu vestul.

Total
0
Shares
Total
0
Share