VIDEO // Un înalt oficial al SUA dezvăluie că Washington are AȘTEPTĂRI de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Asistentul adjunct al Secretarului de stat al SUA, George Kent a declarat în cadrul unui interviu la Moldova 1 că pentru Washington nu este important cine va forma viitorul Guvern, important este ca alegerile să fie libere, democratice și fără imixtiunea din partea altor țări. SUA sunt disponibile de a lucra cu orice Guvern care va lucra pentru ca Republica Moldova să aibă succes, informează Deschide.md

„Cel mai important este să avem un proces liber și corect, fără intervenție externă. Dreptul de a vota în cadrul unor alegeri este un drept democratic, fundamental. Ne așteptăm la un proces liber și corect. După aceasta, sperăm că va fi un Guvern care va stabili o direcție pentru țară, iar Statele Unite vor fi gata să sprijine un Guvern de succes. Pentru noi nu este important cine este în acest Guvern, pentru noi este important ca ei să fie aleși legitim și să-și dorească o țară de succes. Vom fi un partener în succesul Republicii Moldova”, a declarat George Kent.

Referindu-se la rezolvarea conflictului transnistrean, Kent a declarat că scopul principal al SUA în procesul de reglementare este de a sprijini integritatea teritorială, suveranitatea și granițele recunoscute internațional ale Republicii Moldova cu un statut special pentru regiunea transnistreană.

”Provocarea este cum ajungem acolo. Avem 30 de ani de la începerea acestui proces. Acum lucrăm asupra pașilor mici pentru a consolida încrederea, Scopul final este de a avea un proces politic, discuții între Chișinău și Tiraspol, pentru a ajunge la o soluție cu respectarea granițelor recunoscute oficial”, a conchis Kent.

Citește și: Un autobuz a explodat în Afganistan, în urma unui atac cu bombă. Cel puțin 11 persoane au murit

Total
0
Shares
Total
0
Share