VIDEO // Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru: ”PSRM și Igor Dodon fac jocul Maiei Sandu și al PAS-ului”

PSRM și Igor Dodon fac jocul Maiei Sandu și al PAS-ului, este convins președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a oferit probe în acest sens.

„Dacă Dodon și PSRM erau în opoziție reală, ar fi susținut inițiativa mea de organizare a referendumului privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Dar reprezentanții PAS și PSRM la CEC au votat cu toții împotrivă. Tandemul PAS-PSRM s-a văzut foarte clar”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr!”.

„Socialiștii ne-au blocat referendumul pentru anticipate. Ei au votat cu PAS unanim contra referendumului pentru anticipate. Dacă ei pe bune sunt partid de opoziție, ei nu au nevoie de colectarea semnăturilor, o treime din deputați are dreptul să iasă cu inițiativa de a organiza un referendum. De ce nu a acceptat BCS, dacă ei pe bune luptă cu Maia Sandu? Puteau să își facă PR, dar au tăcut ca motanii”, a declarat Renato Usatîi.

La 26 martie 2024, Partidul Nostru condus de Renato Usatîi a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă care își propune să colecteze 100 de mii de semnături în vederea inițierii referendumului privind alegerile parlamentare anticipate.

Membrii Comisiei Electorale Centrale, inclusiv cei numiți la propunerea BCS, au refuzat unanim înregistrarea grupului de inițiativă, motivând că ”organizarea și desfășurarea referendumului cu referire la alegerile parlamentare este contrar constituției”.

Total
0
Shares
Total
0
Share