VIDEO // Natalia Morari contestă ”realizările economice” ale Maiei Sandu: „Pensionarii trăiesc mai rău decât acum patru ani”

Natalia Morari, candidat desemnat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a pus sub semnul întrebării ”realizările economice” prezentate de președinta Maia Sandu. Morari a comentat recentele declarații ale șefei statului privind creșterea pensiilor, argumentând că acestea nu reflectă o îmbunătățire reală a condițiilor de viață ale pensionarilor.

„Doamna Sandu ne spune că pensiile au fost dublate în ultimii trei ani, dar uită să menționeze un aspect esențial: inflația. Atunci când vorbește despre dublarea pensiei medii, pensionarii ar trebui să-și amintească ce inflație am avut în acești patru ani. De fapt, viața fiecărui pensionar din Republica Moldova s-a înrăutățit”, a afirmat Morari.

Ea a subliniat că pensionarii nu ar trebui tratați ca „proști”, deoarece coșul lor de consum, compus din medicamente, utilități, produse de panificație, lactate și legume, este afectat de o creștere a prețurilor de 2 până la 2,5 ori în ultimii patru ani. Astfel, inflația a avut un impact devastator asupra veniturilor reale ale pensionarilor.

„Astăzi, pensionarii primesc cu 10% mai puțin decât în urmă cu patru ani, dacă luăm în calcul inflația. Dar asta nu e tot. Datoria publică a Republicii Moldova a crescut cu aproximativ 40 de miliarde de lei de când PAS a venit la guvernare, în august 2021”, a mai adăugat Morari, atrăgând atenția asupra faptului că guvernul finanțează majorările pensiilor și salariilor prin credite.

„Este ca și cum am lua apartamentul doamnei Sandu, l-am pune gaj la bancă și am folosi banii pentru a-i dubla salariul. Numai că acest credit va trebui plătit de noi toți. Asta este realitatea pe care doamna Sandu o ignoră”, a declarat Morari.

Natalia Morari a cerut guvernării să fie „cinstită până la capăt” și să explice cetățenilor impactul real al măsurilor economice adoptate în ultimii patru ani, subliniind că dublarea pensiilor nu reprezintă o creștere autentică a nivelului de trai.

Total
0
Shares
Total
0
Share