VIDEO // Lider politic: ”Guvernarea a realizat o nouă schemă, pentru care din nou trebuie să plătească cetățenii”

Guvernarea a realizat o nouă schemă, pentru care din nou trebuie să plătească cetățenii. Tariful pentru transportul gazului a fost majorat cu 266% până la o cifră record de 40 de dolari pentru o mie de metri cubi — cel mai mare preț pe continentul european. Despre aceasta a vorbit președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „7 zile” de la Cinema1. El a declarat că acest lucru va influența direct consumatorul final.

„Această schema este realizată de escrocii de la guvernare împreună cu compania românească Vestmoldtransgaz. Anul trecut, Vestmoldtransgaz a preluat în gestiune 1560 km de conducte de gaze de la Moldovagaz. Această companie românească avea deja 120 km de rețele de distribuție a gazelor în cadrul proiectului Ungheni-Chișinău, care a costat aproximativ 70 de milioane de euro. Deoarece această companie nu a reușit să ramburseze creditul de 70 de milioane de euro, ei, împreună cu “guvernarea galbenă”, au inventat un plan – să transfere companiei în gestiune cei 1560 km și să distribuie creditul pe toate rețelele”, a precizat Usatîi.

El a menționat că în acest an, cetățenii noștri au plătit 176 de milioane de lei pentru utilizarea acestor 1560 km de conducte de gaze.

„Adică, nu numai că au luat ceea ce nu trebuia să ia, dar au și impus cetățenilor să plătească 176 de milioane de lei, iar cele 70 de milioane de euro din credit au fost trecute pe ascuns pe umerii cetățenilor”, s-a revoltat politicianul.

În același timp, Vestmoldtransgaz a colectat de la oameni 168 de milioane de lei pentru doar 120 km de conductă Ungheni-Chișină, a mai comunicat Usatîi. El se întreabă, cum se poate ca pentru o conductă de gaz de peste o mie și jumătate de kilometri și una de puțin peste o sută de kilometri să se primească aceeași sumă?

Liderul Partidului Nostru a declarat că, atunci când va fi la conducere, nu va permite astfel de scheme plătite din buzunarul oamenilor.

„Așa ceva niciodată nu va exista sub conducerea mea!”, a subliniat Renato Usatîi.

În 2022, autoritățile moldovenești au transmis 1560 km de conducte de gaz de la Moldovagaz către operatorul român Vestmoldtransgaz. Mulți au perceput acest pas ca o pierdere potențială a controlului asupra unei părți esențiale a infrastructurii energetice a Republicii Moldova. Poziția lui Renato Usatîi a fost că trebuie să fie păstrat controlul asupra activelor energetice cheie ale țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share