VIDEO // Irina Vlah, candidat desemnat: “Se pare că autoritățile țării pregătesc Moldova pentru o aventură riscantă. Sper ca armata să nu se lase folosită în planuri nesăbuite”

Cu ocazia Zilei Armatei Naţionale, Irina Vlah, fondator şi preşedinte al „Platformei Moldova”, a venit cu un mesaj de felicitare în care a subliniat: „în acest an, Ziua Armatei Naţionale are un specific aparte şi când spun acest lucru am în vedere starea generală ce se atestă în armată, dar şi în societate. Din discuţiile cu unii dintre dvs., ştiu despre incertitudinea ce domneşte în Armata Naţională, despre întrebările la care căutaţi răspunsuri, despre lucrurile ce se întâmplă sub ochii dvs., iar uneori şi cu implicarea dvs.”, informează CURENTUL.

„Stimaţi ofiţeri şi ostaşi!

Ştiu şi despre faptul că aveţi multe întrebări despre obiectele militare ce se construiesc, despre tehnica militară care se achiziţionează, despre exerciţiile militare ce au loc frecvent, despre tăcerea suspectă a oficialilor, inclusiv a comandantului suprem al forţelor armate, Maia Sandu, atunci când sunt întrebaţi ce se întâmplă cu armata, despre multe alte lucruri stranii ce au loc.

Unicul lucru pe care-l înţelegem cu toţii este că cei din conducerea ţării se pregătesc de ceva, iar Armatei i se rezervă un rol anume în acest sens. De ce se pregăteşte conducerea ţării – nu este clar! Şi aceasta e cel mai îngrijorător lucru.

Da, Armata îşi are specificul său, însă nimeni nu are dreptul să o implice în scenarii dubioase, riscând cu viaţa şi sănătatea ostaşilor şi ofiţerilor! Iar atâta timp cât conducerea ţării tace, nu explică nimic din ce se întâmplă, refuză să răspundă la întrebări, avem toate motivele să-i suspectăm de faptul că pun la cale scenarii dubioase”, a menționat ea în mesaj.

De asemenea, Irina Vlah le-a dorit să fie tari „şi să ne rugăm împreună ca celor ce conduc ţara în acest moment să le ajungă minte să nu ne implice în scenarii ce pot submina pacea în Moldova”.

„Să avem răbdare, căci nu a mai rămas mult timp până în momentul în care vom scăpa de cei ce ne distrug ţara şi pentru care Armata Naţională e doar un instrument ce poate fi folosit în jocuri politice şi geopolitice.

Timpul oamenilor (ne) buni trece! Vine timpul oamenilor normali, inclusiv al dvs., stimaţi ofiţeri şi ostaşi!”, a mai spus politiciana.

Total
0
Shares
Total
0
Share