VIDEO // Igor Pohilă, unul dintre cei mai respectați avocați din Moldova, va fi consilier prezidențial pe probleme juridice

Igor Pohilă

Renato Usatîi l-a propus pe Igor Pohilă, unul dintre cei mai respectați avocați din Republica Moldova, la funcția de consilier prezidențial pe probleme juridice. Candidatura lui Pohilă a fost prezentată la evenimentul de lansare a candidatului Partidului Nostru, Renato Usatîi, la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Pohilă a declarat că susține inițiativa lui Renato Usatîi și Moldova trebuie să fie republică prezidențială.

„Campania electorală în care ne-am lansat este de bătaie lungă, deoarece președintele Renato Usatîi va avea nevoie de un Parlament, care îi va susține inițiativele. Cea mai importantă reformă propusă de Renato Usatîi este trecerea la republică prezidențială. Experiența anilor a demonstrat că forma parlamentară de conducere a țării este neefectivă, țara are nevoie de un lider responsabil. Noi considerăm că un președinte, care a obținut mandatul cetățenilor, trebuie să răspundă pentru fiecare decizie luată. Cei care declară că forma de guvernământ prezidențial este nedemocratică – mint! SUA, Franța oare nu sunt state democratice și efective? În data de 20 octombrie alegem un lider responsabil – Renato Usatîi, iar la scrutinul parlamentar votăm pentru un partid responsabil – Partidul Nostru”, a declarat Pohilă.

Igor Pohilă a studiat în Moldova și în Canada și are o experiență de peste 30 de ani în domeniul dreptului. Igor Pohilă a reușit să obțină victorie la CEDO, demonstrând că Partidul Nostru a fost scos ilegal din alegeri, în 2014. Igor Pohilă a fost secretarul I în Reprezentanța permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, acumulând astfel și experiență diplomatică.

Total
0
Shares
Total
0
Share