VIDEO // Igor Dodon, despre influența externă în Președinție: “Eu mereu ascultam de părerea poporului. Nimeni nu vrea în țara asta ceva bine, decât cetățenii acestei țări”

Liderul PSRM, Igor Dodon a făcut o comparație între echipa Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și echipa celor de pe dreapta, transmite Telegraph.md

Liderul socialist spune că echipa de stânga are experiență în guvernarea țării, în gestionarea crizelor, în timp ce echipa celor din dreapta au activat preponderent doar în ONG-uri, finanțate de UE sau SUA.

Astfel, Dodon atrage atenția că la ora actuală, din cauza expusă mai sus, Republica Moldova este influențată puternic din extern, or persoanele din conducerea de astăzi au fost coordonate din extern pe parcursul a întregii lor cariere.

Plus la toate acestea, președintele PSRM se arată ferm convins că Republica Moldova trebuie guvernată din interior și un veridic șef de stat trebuie să se conducă doar de părerea poporului, pentru că nimeni nu dorește țării mai mult bine, decât cetățenii ce locuiesc în ea.

“Comparați echipele. Aici și acolo. Și veți vedea – ce e acolo și ce e aici. Oameni care n-au făcut nimic în viața lor. Ei nu și-au turnat singuri un păhar cu apă, până când nu spune Ambasadorul SUA sau FMI nu spune că se poate de turnat jumătate de pahar sau mai mult de jumătate. Ei nu au făcut nimic. Ei se tem. Ei toți au lucrat în aceste ONG-uri, ei toată viața făceau coffee break-uri și pentru asta primeau zeci de mii de euro de la Washington și Bruxelles.

Eu mereu ascultam de părerea poporului, din asta trebuie să deducem, dacă vom deduce din asta, ne va reuși să facem ceva în țara asta. Nimeni nu vrea în țara asta ceva bine, decât cetățenii acestei țări. Dacă nu vom avea grijă de noi, nimeni, nici unchiul Sam, nici Bruxelles-ul nu va avea grijă de noi. Noi singuri trebuie să avem grijă de noi. Și noi putem să avem grijă de noi”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Lider politic: ”Blocul comuniștilor și socialiștilor are toate șansele să obțină în Parlament o majoritate”

Total
0
Shares
Total
0
Share