VIDEO // Economist: În perioada următoare, energia electrică se va scumpi și nu o singură dată

Energia electrică s-ar putea scumpi de câteva ori în următoarea perioadă. Despre aceasta a declarat economistul Viorel Gîrbu, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța, transmite Telegraph.md

Conform expertului, dat fiind faptul că a crescut prețul la petrol, în viitorul apropiat, energia electrică s-ar putea scumpi de câteva ori.

Cred că scumpirile încă urmează să fie. Lumina se va scumpi, dar nu foarte mult și riscurile ca această scumpire să continue, sunt destul de mari. Prețul la gazele naturale sunt în creștere, iarăși, vedem o evoluție destul de nervoasă pe această piață, în același timp, din luna următoare formula de calcul a prețului gazului de import pentru Republica Moldova se schimbă: ponderea prețului stabilit la bursă va fi de 70%, acum a fost 30%, acum este 70%.

Deci noi riscăm să avem un consum mic de gaze naturale în perioada următoare, fiindcă deși ieșim din sezonul de încălzire, dar în același timp, riscăm să plătim foarte mult. În continuare, din bugetul nostru au să plece foarte mulți bani pe achitarea facturii pentru gazele naturale consumate și acest lucru va duce în mod direct și la scumpirea prețului pentru energia electrică”, a declarat Viorel Gîrbu, în cadrul emisiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share