VIDEO // Dumitru Pulbere: “După licitația de la Aeroport, procurorii trebuie să investigheze legalitatea concursului”

După ce se va încheia licitația de la aeroport, acest caz va trebui examinat de procurori. De această părere este fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, care consideră că ceea ce se întâmplă astăzi acolo nu pare a fi „ceva sănătos”, scrie ziua.md

Prezent în platoul emisiunii Puterea a Patra, de la N4, Dumitru Pulbere a accentuat că Procuratura va fi obligată să intervină, pentru a verifica legalitatea acestui concurs.

„Da, acolo ceva nu e sănătos. Doar că, la această etapă, e devreme pentru procuror să intervină. Când se va încheia această licitație, neapărat procurorul trebuie să vadă ce s-a petrecut, cum s-a petrecut și dacă totul a fost făcut în baza legii. Dar acolo fără procuror nu ne descurcăm. Așa simt eu ca fost procuror”, a menționat fostul președinte al Curții Constituționale.

Amintim că, în această săptămână, mai exact sâmbătă, 28 septembrie, expriră noul termen de depunere a dosarelor pentru participarea la licitația privind luarea an concesiune a spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău. Asta după ce, în 9 septembrie concursul a fost din nou amânat, pentru a cincea oară în acest an.

Epopeea a început încă la finele anului trecut, iar tot procesul pare să fie pliat pe interesele unei companii franceze, Lagardere, singura care se califică cerințelor elaborate de autorități, ceea ce a trezit mai bănuieli suspiciuni că acest concurs este trucat și doar mimează competiția. De altfel, această companie este singurul participant de până acum care la licitație, acesta fiind și motivul formal pentru care procesul este amânat de atâtea ori.

Total
0
Shares
Total
0
Share