VIDEO // Critică dură din partea lui Octavian Țîcu, despre Maia Sandu: ”Îi tremură fundul, a depus flori la memorialul care ascunde o minciună”

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu a venit cu o reacție dură la depunerea de flori a președintelui Maia Sandu, la complexul memorial ”Eternitate”, explicându-și reacția abia în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța, din ziua de ieri, 25 mai 2021, transmite Telegraph.md

Mai mul de atât, Țîcu afirmă că reacția sa a fost dovadă de curaj, pentru că, în viziunea sa, la ora actuală este nevoie de curaj pentru a critica președintele Republicii Moldova. În același timp, liderul unionist menționează că reprezentanții din PAS se arată fricoși în aparițiile publice –  ”le tremură fundul”.

Octavian Țîcu a specificat chiar și posibilitățile Maiei Sandu de acțiune, inclusiv vizitarea unui alt memorial din țară, pentru că gestul șefului statului a fost apreciat mai mult de trollii PAS,d ecât de oameni.

„Așa s-a creat o situație în care erau lucrurile clare și noi ne-am asumat lucrul ăsta. Am avut curaj, nu ne-am temut așa cum nu ne-am temut și pe Maia Sandu să o susținem în alegeri, că lor le tremură fundul pentru fiecare apariție dar noi nu avem frică. Trollii Maiei Sandu erau mai puțini decât oamenii care au apreciat acest gest dar cineva trebuia să aducă o normalitate în sfârșit, să existe o normalitate a felului cum ne raportăm la memoria noastră istorică.

Erau cel puțin, câteva modalități de acțiune pe care ea le-a avut la dispoziție. Putea să meargă la alt monument sau putea să meargă la toate monumentele. Putea să aibă o singură declarație. Putea să organizeze o zi a Europei, multe putea, pentru că noi suntem o țară care vrem spre Europa iar adevărul istoric este cel care ne definește ca o putere, ca o țară europeană. Nu te duci la memorialul sovietic care ascunde o minciună. Războiul pentru noi a început în data de 26-28 iunie 1940, atunci când noi, parte a statului român am fost rupți în urma pactului Molotov-Ribbentrop, o chestiune înserată în Declarația de Independență”, declarat Țicu.

În același timp, Octavian Țicu a spuscă nu a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia zilei de naștere, din motiv că nici nu l-ar fi felicitat niciodată pe liderul unionist.

Amintim că, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a depus în dimineața de 9 mai flori la memorialul „Eternitate” din capitală. Sandu a venit la monument cu circa 30 de minute înainte altor oficiali.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu vinde țara, denunță deputații socialiști

 

Total
0
Shares
Total
0
Share