VIDEO // Contrabandă cu țigări descoperită de polițiștii de frontieră din România într-o parcare. Țigările erau ascunse într-un TIR înmatriculat în Republica Moldova

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj au descoperit, în urma unei acțiuni de control, peste un milion de țigarete ascunse într-un autocamion condus de un cetățean moldovean.

Incidentul a avut loc în noaptea de 27 august 2024, în jurul orei 01.30, în zona localității Moțăței, județul Dolj.

Echipa de polițiști a oprit un autocamion înmatriculat în Republica Moldova, aflat într-o parcare, și au constatat că acesta era condus de un bărbat de 27 de ani. În cabina vehiculului se mai afla un pasager, de asemenea cetățean moldovean, în vârstă de 42 de ani. În urma unui control amănunțit, polițiștii au descoperit că remorca autocamionului fusese modificată pentru a ascunde o cantitate considerabilă de țigarete.

În urma inventarierii, s-a constatat că în compartimentul ascuns erau depozitate 1 178 600 de țigarete, echivalentul a 58.930 pachete de țigări, toate purtând timbru fiscal emis de Republica Moldova. Marfa și autocamionul au fost confiscate, iar prejudiciul a fost estimat la peste 1 milion de lei românești.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Cei doi cetățeni moldoveni au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de contrabandă calificată, și au fost plasați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Reținuții urmau să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, cu propunerea de arestare preventivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share