VIDEO // Cavcaliuc: În cel mai scurt timp, în Republica Moldova vom avea o explozie de prețuri. Motivul?

În Moldova, din nou s-au scumpit carburanții.  Astfel, benzina Efix costă 20,95 lei un litru, iar benzina A 95 – 20,60 lei per litru. Motorina costă 17,45 per litru.  Mai mult, potrivit liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, pe lângă faptul că toți cei care sunt responsabili nu își bat capul de aceste prețuri foarte mari, nu fac nimic pentru a ne proteja pe noi, consumatorii, „guvernanții presează petroliștii să le dea un preț mult mai mic decât cel care este pe piață”.

Despre aceasta Cavcaliuc a vorbit într-un LIVE, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PACE a menționat că „pe de o parte, petroliștii sunt puși în situația să accepte aceste presiuni, pe de altă parte, consumatorii continuă să plătească prețuri nebune. Vreau să-i întreb pe cei care astăzi conduc țara: Voi vă dați seama că creșterea continuă a prețurilor la petrol aduce cu sine creșterea prețurilor la transportul de călători și de mărfuri, la materie primă și la toate categoriile de produse finale. În cel mai scurt timp, în Republica Moldova, noi vom avea o explozie de prețuri”.

Potrivit lui, dacă cei care stau acum în fotoliile moi nu vor ridica nici un deget, vom ajunge, în curând, că oamenii nu vor avea bani nici de pâine.

„Prețurile la carburanți întrec de zeci de ori minciunile despre viața frumoasă pe care le fac cei care guvernează astăzi Republica Moldova. Am ajuns ca litru de combustibil să coste cât metalele prețioase. Asta se întâmplă pentru că în țara asta nu este stăpân, nu este un conducător responsabil dar avem doar demagogi care se gândesc la buzunarele proprii, la interesele lor dar nu și la șoferi, care trebuie să scoată din buzunar sume enorme pentru a alimenta mijlocul de transport”, a mai spus Cavcaliuc.

Acesta a venit și cu un apel la guvern și la prim-ministru: „Voi aveți „soveste”? Nu lăsați ca doar confortul vostru personal să fie ok, dar restul oamenilor să fie presați de prețuri enorme, aveți obraz, oameni buni, plecați dacă nu vă faceți treaba”, a conchis liderul PACE.

Dacă să facem o analiză, după alegerea președintelui actual Maia Sandu carburanții s-au scumpit în țara noastră de aproximativ 10 ori.

Totodată, și în timpul premieratului Maiei Sandu situația nu a fost mai bună, atunci scumpindu-se energia electrică cu circa 30%.

Total
0
Shares
Total
0
Share