VIDEO // Cavcaliuc declară război funcționarilor corupți de la ASP

„În cadrul Agenției Servicii Publice există scheme de corupție de milioane”. Este declarația liderului Partidului Politic PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

Un simplu exemplu pe care la dat Cavcaliuc este lipsa unui simplu aparat de xerox în ASP-urile din țară. Chiar dacă, potrivit lui, mai multe guverne la rând s-au tot lăudat că în aceste ASP-uri au fost investiți zeci de milioane de euro.

Oferind propriul exemplu prin care recent a trecut, liderul PACE a făcut și o investigație în acest sens. În propriul exemplu, Gheorghe Cavcaliuc a fost trimis să facă xerox la careva acte pe care le perfecta la centrul multifuncțional din orașul Strășeni, la o gheretă privată specializată pe xeroxarea actelor, în afara ASP-ului. În acest sens, potrivit lui, bugetul de stat suportă pierderi de milioane iar în spate sunt interese proprii, pentru că acest aparat de xerox ar fi putut fi instalat chiar în incinta ASP-ului, iar banii încasați de la cetățeni pentru xeroxarea actelor ar fi putut veni în bugetul de stat și nu în buzunarele cuiva.

Liderul PACE promite război celor de la ASP și deconspirarea acestor scheme.

„Noi ne vom aprofunda în schemele de corupție ale ASP-ului, vom analiza fiecare bănuț, cine îl fură și cum prejudiciază bugetul de stat și cei care comit infracțiuni în ASP vor fi trași la răspundere în cel mai serios mod. Chiar dacă suntem partidul PACE, eu declar război funcționarilor corupți din ASP și celor care fură la greu bugetul de stat și își bat joc de oamenii care stau ore în șir în rânduri. Acest lucru este foarte grav”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, în cadrul unui LIVE, pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Partidul Politic PACE a dezvoltat un concept unic – Ghișeul unic de servicii publice mobile. „Un grup de specialiști care vor veni în fiecare sat din țară,” potrivit lui Cavcaliuc.

În acel microbuz va fi prezent un specialist al departamentului de documentare a populației, un notar și un lucrător cadastral.

„Va exista un program și veți ști că acest grup mobil vine în satul dvs. într-o anumită zi a săptămânii. Oricine are nevoie să vândă un teren sau să doneze nepotului său casa, să-și perfecteze actele de identitate, poate face acest lucru în satul său, prin intermediul acestui ghișeu”, a menționat Gheorghe Cavcaliuc.

Recent, postul de televiziune TV8 a realizat un reportaj despre cetățenii care sunt nevoiți să stea în rând ore în șir, șa ASP, pentru a-și perfecta actele, întrucât programările online sunt disponibile abia peste câteva săptămâni. Astfel, unii oameni, care nu-și pot permite să aștepte, vin să stea în rând fizic. Ghinion, însă, și aici! Prioritate au cei care depun actele la urgență, după care cei programați și abia după asta sunt deservite persoanele care nu se încadrează în primele două categorii. Și în timp ce oamenii stau ore în șir și așteaptă să fie deserviți, angajații nu prea se grăbesc să elibereze clienții. Astfel, lor nu le rămâne decât să apeleze la metoda veche: vin cu noaptea în cap, pentru a prinde rând, se arată în reportaj.

Este de remarcat faptul că Gheorghe Cavcaliuc, aflându-se în fruntea MAI, a realizat nenumărate proiecte sociale iar Partidul PACE a elaborat 100 de proiecte de lege și decizii de guvern pe care intenționează să le pună în aplicare imediat ce va ajunge în Parlament.

Amintim că Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

Total
0
Shares
Total
0
Share