VIDEO // Atacuri teroriste în Republica Daghestan. 15 polițiști și mai mulți civili au fost uciși

În seara zilei de 23 iunie, în Derbent, Daghestan, a avut loc un atac asupra Bisericii Ortodoxe a Mijlocirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de pe strada Lenin, potrivit publicațiilor presei ruse. Până în prezent, 15 polițiști au fost omorâți și mai mulți civili, printre care și un preot, relatează Meduza, citat de Ziarul de Gardă.

Departamentul Ministerului Afacerilor Interne din Daghestan a confirmat că la data de 23 iunie, în jurul orei 18:00, în Derbent, o biserică ortodoxă, precum și o sinagogă locală, au fost trase cu arme automate. Infractorii au fugit într-un Volkswagen Polo alb. Mai multe canale de Telegram au postat videoclipuri care arată mașini de poliție împușcate, precum și o sinagogă în flăcări, scrie Meduza.

Potrivit presei ruse, proape simultan cu atacul asupra lui Derbent, a devenit cunoscut despre un incendiu într-o sinagogă de pe strada Ermoshkin din Makhachkala.

Meduza relatează că Ministerul Afacerilor Interne din Daghestan a confirmat că, în paralel cu Derbent, militanții au atacat capitala regiunii: „În Makhachkala, persoane necunoscute de pe strada Ermoshkin au tras asupra unui post de poliție rutieră”. În Makhachkala, ca și în Derbent, a fost anunțat planul de „interceptare”. Un videoclip din Makhachkala arată cum militanți în haine negre trag în mașinile de poliție care trec cu mitraliere.

Potrivit ultimelor informații, Meduza scrie că șeful Daghestanului, Serghei Melikov, a declarat că în timpul atacului militanților, comis pe 23 iunie, ofițeri de poliție și mai mulți civili au fost uciși, șase atacatori au fost uciși în timpul operațiunii antiteroriste.

„Peste 15 ofițeri de poliție au devenit victime ale atacului terorist de astăzi, apărând pacea și liniștea Daghestanului cu arme în mâini”, a declarat șeful republicii într-un mesaj video publicat pe canalul Telegram în noaptea de 24 iunie.

Potrivit acestuia, în timpul ciocnirilor, „mai mulți civili au fost uciși”, nu a specificat câți, scrie meduza.

Printre civilii morți, a remarcat șeful Daghestanului, părintele Nikolai este un preot care a slujit într-o biserică ortodoxă din Derbent timp de peste 40 de ani. Șeful Daghestanului a adăugat că familiile morților și răniților vor primi asistență materială.

Acum, situația din republică, potrivit lui Melikov, „este controlată de autoritățile statului, agențiile de aplicare a legii”. Faza activă a activităților operaționale și de luptă din Makhachkala și Derbent a fost finalizată, a declarat șeful regiunii. Potrivit lui, organele de drept și agențiile de investigații vor continua să lucreze „până când vor fi identificați toți participanții la aceste celule adormite, care, desigur, au fost instruiți, inclusiv din străinătate”.

Șeful regiunii a spus că autoritățile înțeleg cine se află în spatele organizării actelor teroriste și ce obiective au urmărit: „Desigur, astăzi ne-am simțit din nou participanți la evenimentele care au loc în întreaga lume. Anterior, într-o măsură mai mare, participanții la aceste evenimente au fost cei care au luat parte la Operațiune militară specialăcare apără țara noastră la granițele liniei de contact. Dar trebuie să înțelegem că războiul vine în casa noastră. Am simțit acest lucru înainte, dar astăzi ne confruntăm direct cu acest război”, a spus Melikov.

În Daghestan, zilele de 24, 25 și 26 iunie au fost declarate zile de doliu.

Potrivit Meduza, CNA a raportat, de asemenea, că în Daghestan a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste (CTO) – „pentru a asigura siguranța cetățenilor, a suprima crimele teroriste și a reține persoanele implicate într-un atac armat”.

Total
0
Shares
Total
0
Share