Victoria Furtună, candidat desemnat: „Republica Moldova a devenit cerșetorul Europei”

Victoria Furtună, candidat desemnat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a vorbit critic la adresa actualei guvernări, acuzând-o că a transformat țara într-un „cerșetor al Europei” în loc să creeze oportunități de dezvoltare economică.

Victoria Furtună a subliniat că Republica Moldova ocupă o poziție extrem de slabă în Europa de Est, conform unui raport european, și a evidențiat lipsa investițiilor și abandonarea piețelor externe.

De asemenea, a atras atenția asupra riscurilor ce planează asupra Zonelor Economice Libere și a pierderilor majore de locuri de muncă.

“Primele zile ale lui septembrie ne-au demonstrat încă o dată că Republica Moldova a fost transformată de guvernare dintr-o țară a oamenilor muncitori într-un cerșetor al Europei. Un cerșetor care umblă din ogradă în ogradă cu mâna întinsă, în loc să se apuce de treabă, să-și găsească un loc de muncă și să aibă o viață stabilă.

Potrivit unui raport european, Republica Moldova este pe locul 21 din 23 de state din Europa de Est.

Cred că am ajuns la această situație pentru că guvernarea nu doar că nu face nimic pentru a atrage noi investiții, dar nici pe cele existente nu se străduiește să le mențină. Se creează impresia că ei trăiesc doar pentru ziua de azi, de parcă în această țară nu ar mai fi existat oameni.

Ei au renunțat la mai multe acorduri de liber schimb cu estul, care importa fructele și legumele noastre, dar de atunci nu au mai semnat niciun acord nou pentru a le oferi producătorilor piețe alternative.

În acest an expiră o bună parte din perioada de activitate a Zonelor Economice Libere și, implicit, facilitățile de care beneficiază investitorii care au creat mii de locuri de muncă acolo. Însă, în loc să le ofere garanții sau să le explice cum se va proceda mai departe, autoritățile încuie ștampilele în safeuri.

Am pierdut toate avantajele care ar putea atrage investitori. Am pierdut oamenii, care au plecat cu sutele de mii, am pierdut statutul de punte între est și vest, am birocratizat economia, pierzând astfel taxele și impozitele atractive pentru investitori.

Suntem într-un declin economic profund, iar pierderea a peste o mie de locuri de muncă în acest an este doar un început.

Și asta pentru că guvernarea, în loc să vorbească cu investitorii în limbajul cifrelor, în cel mai bun caz, vorbește în lozinci electorale. Iar în cel mai rău caz – scrie cifra mitei pe hârtiuțe, care rar au mai mult de cinci zerouri”, este declarația integrală a candidatei.

Total
0
Shares
Total
0
Share