Victoria Furtună avertizează asupra „trădării de țară” în contextul referendumului din octombrie 2024: „Fiți foarte atenți!”

Victoria Furtună, candidat desemnat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, a lansat un avertisment ferm în legătură cu referendumul constituțional din octombrie 2024. Ea susține că textul buletinului de vot aprobat de Comisia Electorală Centrală (CEC) ascunde intenții periculoase, care ar putea afecta suveranitatea țării.

„Fiți foarte atenți! Insist, foarte atenți! Nebunii de la guvernare fac tot posibilul să vândă țara! Ei cedează total suveranitatea la străini”, a declarat Furtună. Aceasta a subliniat că modificările propuse prin referendum ar permite impunerea unor legi din exterior, care ar putea prevala asupra legislației naționale.

Furtună a tras un semnal de alarmă, menționând că, dacă aceste modificări ar fi aprobate, „orice lege venită din exterior va fi implementată, chiar dacă legislația Moldovei o interzice”. Unul dintre scenariile descrise de ea se referă la posibila vânzare a terenurilor agricole către străini, ceea ce ar putea avea consecințe devastatoare pentru economia țării. „Moldova are circa 2,8 milioane hectare de teren agricol. Dacă un investitor străin plătește 3.000 de euro pe hectar, înseamnă că un singur om de afaceri ar putea cumpăra toată agricultura Moldovei”, a declarat Furtună.

Ea a catalogat aceste acțiuni drept „adevărata trădare de țară” și a enumerat o serie de domenii cheie pe care le consideră vulnerabile în fața influențelor externe: protejarea resurselor naturale, rețelele de distribuție locală, suveranitatea asupra pădurilor și apelor, dar și aspectele legate de religie și identitate culturală.

„Nebunii de la guvernare nici măcar nu înțeleg ce fac. După ce au cedat justiția, Banca Națională și întreprinderile de stat, acum vor să doneze și pământurile țării”, a avertizat ea.

CEC a aprobat ieri modelul și textul buletinului de vot pentru referendumul din 20 octombrie 2024. Acesta va include întrebarea privind modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

CEC și inițiatorii referendumului nu au comentat declarația Victoriei Furtună.

Total
0
Shares
Total
0
Share