Victor Ceban, luptătorul de stil greco-roman: „Sunt cu moralul la pământ, îmi revin greu. Centrul de Pregătire a lotului Olimpic m-a dat într-o parte și am fost dus în eroare”

„Recunosc, sunt cu moralul la pământ, îmi revin greu. Centrul de Pregătire a lotului Olimpic m-a dat într-o parte și am fost dus în eroare”. Este declarația lui Victor Ceban, luptătorul de stil greco-roman care a cedat în optimele de finală în fața unui nord coreean la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Victor a evoluat și la la Tokio în 2020, unde s-a clasat pe locul 5, scrie realmedia.md

Ce face Victor Ceban după Olimpiadă?

„Mă recuperez la umăr la genunchi acum, este o traumă veche, dar trebuie să mă fac bine. Plec acum în Germania, în Bundesliga, un fel de luptă echipă la echipă, merg cu colegii mei Toderean Valeriu și Cataraga Daniel, vom lupta toți trei”.

Cum este starea psihologică a lui Victor Ceban după Olimpiadă?

„Nu mi-am revenit, este foarte greu, o spun sincer. Nu tot timpul te simți bine. În general în ziua începutului de lupte la olimpiadă, nu m-am simțit bine. Probabil, de la încărcare, ori stres, nu a mers ceva bine. După înfrîngere am avut zile foarte grele emoțional, dar știu că este vina mea. Și mai este una, toți așteaptă rezultate de la noi, dar nimeni nu susține. Eu nu am avut nici o susținere pentru din partea Centrului Sportiv de Pregătire a lotului Național pentru Olimpiadă. Toate resursele de la sponsorii care au fost la Centrul de Pregătire au fost direcționate către Judocani, și luptele libere. În discuția cu directorul Centrului, domnul Nicolae Cebanu, acesta spunea că aceste colaborări sunt gratuite. Însă, eu am aflat de la alți sportivi care au mers la olimpiadă că totuși au fost remunerați. Acum mă întreb de ce mi s-a refuzat mie. Față de sportivi am tot respectul pentru că depunem aceeași muncă, fiecare are pregătirea lui, eu le doresc succes la fiecare. Sunt bucuros că măcar ei au avut susținere. Suntem din țara noastră, suntem copiii acestei țări, dar nu apreciați la justa valoare.”

Mai ești motivat să ajungi la Olimpiadă?

„Cu așa atitudine față de sportivi nu este nici o motivație. Pentru alții poate este, dar nu și pentru lupte Greco-Romane. Ce pot eu să spun este că avem sportivi talentați care merită a fi susținuți, care pot ajunge la medalii, trebuie susținuți și motivați la noi în țară.”

Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ceban, a cedat în optimele de finală la Jocurile Olimpice de la Paris în fața unui nord coreean – Ri Se Ung. Victor a evoluat și la la Tokio în 2020, unde s-a clasat pe locul 5.

Total
0
Shares
Total
0
Share