Vicepremierul Nicu Popescu a găzduit la MAEIE o delegație a Organizaţiei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a găzduit la MAEIE o delegație a Organizaţiei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), condusă de William Tompson, șeful Departamentului Eurasia al OCDE.

În cadrul întrevederii, vicepremierul Nicu Popescu a exprimat dorința de a intensifica cooperarea dintre Republica Moldova și OCDE, prin implicarea țării noastre în activitatea comitetelor și forumurilor OCDE. „Suntem ferm convinși că platformele și expertiza organizației vor contribui la avansarea parcursului european al Republicii Moldova și vor permite elaborarea politicilor naționale conform bunelor practici ale țărilor membre UE și OCDE”, a declarat Nicu Popescu.

De asemenea, șeful diplomației Republicii Moldova a exprimat gratitudinea pentru deschiderea OCDE vizavi de solicitarea țării noastre privind agrearea unui Memorandum de Cooperare. În context, oficialii au discutat și despre negocierea și implementarea Planului de Acțiuni Republica Moldova-OCDE pentru anii 2023-2027, care va permite aprofundarea cooperării bilaterale în domenii precum: mediu, economie verde și tranziția ecologică, administrare publică, justiție, educație, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și va oferi sprijin țării noastre în continuarea agendei de reforme europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share