Val de căldură în Macedonia de Nord: Temperaturi de peste 40°C, autoritățile îndeamnă la limitarea expunerii la soare

Autoritățile din Macedonia de Nord au îndemnat oamenii să rămână în casă dacă este posibil și să evite munca grea în cele mai fierbinți ore ale zilei, în timp ce țara se înghesuie la temperaturi neobișnuit de ridicate în luna iunie.

Căldura a depășit 40 de grade Celsius în mai multe părți ale acestei mici țări balcanice fără ieșire la mare. Autoritățile au impus miercuri măsuri de urgență care vor rămâne în vigoare până duminică, după care se așteaptă ca căldura să se domolească.

Rezidentă: „Este prea cald, mai ales pentru persoanele în vârstă, dar așa este Skopje, întotdeauna a fost așa. Noi, oamenii din Skopje, suntem obișnuiți cu asta, este ceea ce este. Oamenii care vin în vizită din zone mai reci găsesc că este prea cald aici, dar pentru noi este normal, suntem obișnuiți cu asta.”

Măsurile includ obligarea angajatorilor de a ține femeile însărcinate și persoanele de peste 60 de ani departe de locul de muncă, interzicerea lucrărilor de construcții între orele 11.00 și 17.00 și menținerea în interior a orelor de grădiniță după ora 13.00.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat, de asemenea, o creștere a numărului de apeluri la serviciile de urgență din cauza problemelor de sănătate cauzate de căldură.

Total
0
Shares
Total
0
Share