Un test pe care îl propune “Platforma Moldova”: Dacă Maia Sandu nu îl va semna, își va arăta în sfârșit adevărata față

Una dintre cele mai mari îngrijorări care există în societatea noastră la moment este că Republica Moldova poate fi atrasă în scenarii care pot pune în pericol pacea. Noi, echipa “Platformei Moldova”, ne-am convins de acest lucru, implementând campania națională “Vocea Poporului”.

Urmare a acestei campanii, am venit cu numeroase demersuri către conducerea de vârf a țării, către organizații internaționale, către lideri din exterior. Am vorbit deschis despre îngrijorările cetățenilor, despre acțiunile și declarațiile concrete care îi fac să creadă că Moldova poate fi atrasă în război. În numele cetățenilor, am cerut informații și garanții concrete că acest lucru nu se va întâmpla. A șocat în special atitudinea guvernării, care pur și simplu nu a vrut să răspundă la nici una din întrebările care cu adevărat îi îngrijorează pe cetățeni.

Examinând situația creată, “Platforma Moldova” a decis să facă următorul pas pentru a asigura cetățenii că nici un aventurier politic nu va atrage țara în război și că în Moldova va fi pace. Astfel, atunci când vor fi cunoscuți toți candidații în alegerile prezidenţiale, le vom propune semnarea unui Angajament public, care va prevedea că, dacă ajung în funcția de Președinte, vor respecta cu stricteţe principiul de neutralitate și nu vor admite atragerea Republicii Moldova în nici un scenariu în stare să submineze pacea. Angajamentul va conține mai multe puncte concrete, pe care aspiranții la funcția de Președinte ar urma să și le asume. La moment, colegii mei din “Platforma Moldova” lucrează asupra textului viitorului Angajament.

În ultimele luni, nu o dată am fost atacată dur pentru că am venit cu inițiative scopul cărora a fost și este asigurarea păcii în Moldova. În special, au făcut-o cei de la guvernare și slugile lor. Au încercat în fel și chip să mă descurajeze, să mă determine să renunț la acțiunile mele îndreptate spre deconspirarea scenariilor ce provoacă îngrijorarea oamenilor. Aceștia au mințit constant că Moldova nu se pregătește de scenarii urâte, pe când acțiunile și declarațiile lor concrete indică exact contrariul. Angajamentul pe care-l vom propune noi va fi și un test, un moment al adevărului. Dacă-l vor accepta cei de la guvernare și dacă personal Maia Sandu îl va semna, vom avea garanția că, în cazul puțin probabil al realegerii ei în funcție, vom avea un document cu care o vom ține în anumite limite. Dacă Maia Sandu nu îl va semna, își va arăta în sfârșit adevărata față. Același lucru va fi valabil și în cazul altor pretendenți la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Irina Vlah, fondator și președinte al “Platformei Moldova”

Total
0
Shares
Total
0
Share