Un nou contingent de pacificatori moldoveni a plecat în Kosovo

Cel de-al 21-lea contingent de pacificatori moldoveni a fost detașat, astăzi, în misiunea de menținere a păcii KFOR, din Kosovo.

Contingentul KFOR-21 al Armatei Naţionale, format din 41 de militari, infanteriști și specialiști în arma geniu, va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare a ariei de responsabilitate.

Pentru al doilea an consecutiv, în această misiune participă și patru femei militare.

Potrivit ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, cei 41 de militari sunt pregătiți conform cerințelor internaționale și vor fi interoperabili cu armatele statelor partenere, asigurând pacea și securitatea în regiune.

„Orice participare în misiuni internaționale oferă o experiență bună, cunoștințe noi în domeniu, posibilitatea de a interacționa cu militari din alte contingente participante și, nu în ultimul rând, de a demonstra că Republica Moldova este un contributor de securitate internațională și un partener de încredere’’, a declarat ministrul apărării.

Totodată, oficialul a mulţumit partenerilor italieni şi americani pentru instruirea, detaşarea şi asigurarea logistică a militarilor moldoveni în teatrul de operaţii.

De menționat că în luna martie curent, Armata Națională a împlinit 10 ani de participare în misiunea de menținere a păcii KFOR, din Kosovo.

Militarii moldoveni vor face parte din Comandamentul Regional Vest (Regional Command-West) şi vor fi dislocaţi în baza militară Camp Villaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo.

Total
0
Shares
Total
0
Share