Un moldovean a fost prins cu buletin românesc falsificat la Leușeni: I l-a dat verișorul în Franța, pe gratis

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest, documentează un conațional în vârstă de 37 de ani, în privința la documentul neautentic depistat, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Incidentul a avut loc ieri, 20 iunie 2024 pe sensul de ieșire din țară.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din țară, acesta se deplasa spre Franța în calitate de pasager într-un autocar.
În urma efectuării controlului în linia a doua, în portofelul personal al cetățeanului a fost depistată o carte de identitate pretins a fi eliberată de autoritățile din România, însă prezenta semne evidente de falsificare. Verificările suplimentare efectuate cu ajutorul tehnicii speciale au confirmat suspiciunile inițiale, evidențiind indicii clare de falsificare a documentului.
La cele descoperite, persoana a declarat că documentul respectiv a fost obținut de verișorul său în Franța, fără ca el să achite vreo sumă de bani pentru aceasta.

Conform procedurilor , documentul respectiv a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Reamintim cetățenilor că utilizarea documentelor falsificate constituie o infracțiune gravă și este pedepsită conform legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share