Un grup farmaceutic german își manifestă interesul pentru piața farmaceutică din Republica Moldova

Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie și alte domenii, și-a exprimat interesul de a intra pe piața farmaceutică a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, scrie Moldpres.md

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Dragoș Guțu, a participat în perioada 2-3 iulie la Reuniunea Platformei pentru Medicamente Inovatoare desfășurată la Copenhaga. Evenimentul a reunit reprezentanți importanți ai țărilor mici, industriei farmaceutice, organizațiilor societății civile și partenerilor din întreaga Regiune Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Dragoș Guțu a deschis panelul de discuții, la care au participat și directorul Platformei Europene de asigurări sociale (ESIP) și directorul General al Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA). La reuniune au fost puse în discuție dificultățile legate de disponibilitatea medicamentelor esențiale și întreruperile frecvente ale lanțurilor de aprovizionare, provocări care afectează în mod deosebit piețele mai mici, cu consecințe semnificative asupra populației de pacienți. De asemenea, au fost prezentate și măsurile adoptate de țările mici pentru atragerea producătorilor pe piețele lor.

În cadrul reuniunii, au fost identificate soluții și au fost convenite primele inițiative pentru îmbunătățirea accesului la medicamente inovatoare în țările mici. Grupul farmaceutic german MEDAC, recunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie și alte domenii, și-a exprimat interesul de a intra pe piața farmaceutică a Republicii Moldova.

Conform AMDM, această inițiativă marchează deschiderea unei platforme de colaborare între multiple părți interesate, unde sectorul privat și cel public pot colabora eficient pentru a îmbunătăți accesul la medicamente inovatoare în Regiunea Europeană a OMS.

Total
0
Shares
Total
0
Share