Un cuplu din Michigan a descoperit un tunel secret de contrabandiști sub casa lor

Doi tineri din Michigan au făcut o descoperire surprinzătoare în timp ce-şi renovau locuinţa, scrie Observatornews.ro

Hayley Gilmartin și soțul ei, Trevor, au cumpărat casa în urmă cu patru ani.

Hayley şi Trevor îşi documentează pe TikTok renovarea locuinţei de pe malul lacului Huron, care separă SUA de Canada. După ce au spart pardoseala, cei doi soţi au descoperit dedesubt un tunel lung de 6 metri folosit, cel mai probabil, de contrabandiștii din perioada Prohibiției, prin care introduceau ilegal alcool în SUA.

Tunelul ducea într-o încăpere inundată, iar americanca povesteşte că lacul este conectat la această cameră printr-o conductă de 1 metru lungime. “Am făcut scufundări și am găsit celălalt capăt al tunelului, care este uriaș”. Spaţiul întunecat este aproape gol, cu excepția unui stâlp de susținere și a unui perete din lemn care, cred ei, se conectează la sistemul de tuneluri.

Cuplul, care a cumpărat proprietatea în 2020, a aflat ulterior că mai mulți vecini au tuneluri similare sub case. Cu aproape un secol în urmă, lacul Huron și râul St. Clair au devenit căi navigabile, folosite de contrabandiști pentru a aduce alcool ilegal din nordul graniței.

În urma descoperirii surprinzătoare, cei doi au decis să documenteze aventura neaşteptată pe TikTok, unde videoclipurile lor au adunat milioane de vizualizări şi aprecieri. Hayley le-a spus urmăritorilor săi că următorul lor proiect de amenajare ar putea viza îndepărtarea peretelui de lemn din încăperea inundată și a promis că va reveni cu mai multe filmuleţe. „Vom continua să explorăm și, dacă este posibil, vom drena apa pentru a transforma camera într-o sală de jocuri sau o pistă de bowling”.

Total
0
Shares
Total
0
Share